top of page
Nordic Milsim | Airsoft | Milsim | SE

NYBÖRJRE

INOM MILSIM

Fästpunkt 1

VI ÄR ALLA NYABÖRJARE NÅGON GÅNG I LIVET

VI HJÄLPER DIG
Nordic Milsim Airsoft Sweden

VAD ÄR MILSIM

Milsim är förkortningen av Militär-Simulering (military simulation) och bygger på ett actionbaserat spel baserat på väpnade konflikter. Detta utförs av vanliga människor ifrån alla delar av samhället i syfte av underhållning, lagarbete eller historiskt återskapande. Även om det inte bara utförs med Airsoft vapen eller i fysiska Event., så har det blivit en scen som vuxit sig allt starkare och Milsim med Airsoft som plattform återfinns över nästan hela världen, där Sverige och Europa blivit stora aktörer för Milsimevent. Nöjet för många består inte bara i den militära delen eller att skjuta airsoft kulor på varandra. Istället så finns det även flera andra saker som just Milsim ger sina deltagare. Lagarbete, taktik, friluftsliv och såklart träffa flera andra människor att umgås med som man annars inte hittat.

Det som skiljer Milsim spel ifrån mer traditionella Airsoft spel är dels tiden och miljön de utspelare sig i. Många Milsim event utspelar sig över en längre tid, ibland upp till flera dagar, och hålls även på större områden, där det inte är ovanligt att spelfältet täcker flera tusen hektar.  Den största skillnaden är dock hur spelen är utformade rent speltekniskt. Deltagare på Milsim event tenderar att söka en upplevelse snarare än själva utfallet i spelet, vinna eller förlora. Det gör att arrangörer använder flera medel för att skapa en så verklighetstrogen upplevelse av sitt Airsoft utövande som möjligt. Det kan komma genom rekvisita, pyroteknik och olika uppdrag som spelarna ska lösa. Vidare så finns det mer innehåll av strukturer inom lagen, ledning, fordon och även olika vapensystem. Grupper består oftast av olika roller så som gruppchef, prickskytt eller kulspruteskytt.

Milsim spelen är väldigt olika från arrangör till arrangör beroende på vad denna vill fokusera på och ge för Airsoft upplevelse. På Nordic Milsim så har vi därför skapat tre olika speltyper för att dels göra det nybörjarvänligt i våra minimilsims, dels ge en häftigare upplevelse men i begränsad tidsram i Minimilsim +, och också göra det bästa vi kan göra i stor skala på våra i kategorin Milsim.

Fästpunkt 2
Nordic Milsim NORAT Special Forces Sweden

HUR DU FÖRBEREDER DIG

STEG 1

Läs om vad milsim är för något, TRYCK HÄR

STEG 2

Läs om vad vilken milsimtyp du skulle vara intresserad av, TRYCK HÄR

Våra spel är olika, både i upplägg men också i utmaning. Minimilsim är ett bra sätt att komma in i scenen utan att det blir överväldigande eller omständigt men självklart så kan du delta i våra större event utan tidigare erfarenhet.

STEG 3

OBS: Gäller ej speltypen minimilsim: Läs WestnyGames guide till milsim för tips & tricks om det viktigaste, TRYCK HÄR

STEG 4

Anmäl dig till ett av våra event och delta! Kom ihåg att läsa eventets upplägg och tillhörande regler. För att anmäla dig till ett event, TRYCK HÄR

Har du fler frågor och funderingar, tveka inte och hör av dig till oss

bottom of page