top of page
Nordic Milsim | Airsoft | Milsim | SE

VAD ÄR AIRSOFT

Svart bakgrund

Airsoft är en global sport som utövas med Airsoft-vapen, vanligen kallade soft air guns eller air soft guns (efter engelskan). Sporten påminner om paintball, men utan färg och svagare effektbegränsade vapen.

I sin enklaste form går sporten ut på att med ett effektbegränsat vapen träffa sina motspelare, precis som i paintball.

Det som framförallt skiljer airsoft ifrån paintball är realismen. Vapnen skjuter inte bara längre och mer pricksäkert. Dom fungerar även som riktiga, väger lika mycket och är byggda precis som originalet.

Nordic Milsim fokuserar framförallt på genren inom airsoft som kallas Mil-Sim, kort för military simulation. Milsimspel kan ha flera tusen deltagare samtidigt som spelen ofta utspelar sig under en längre tid, allt ifrån två till fem dagar. Spelen eftersträvar samtidigt att efterlikna en riktig militär konflikt men det som verkligen särskiljer milsimspel ifrån mer konventionella airsoftspel är just fokus på spelupplevelse och samarbete inom lagen.

Det finns flera olika milsim världen över men det som Nordic Milsim framförallt fokuserar på är att utmana och utveckla deltagarnas förmåga till samarbete med andra, samtidigt som vi vill komma så nära verkligheten som möjligt.

Vi tror starkt på den personliga utvecklingen och att milsim är en fantastisk möjlighet att göra detta med. Vi ser även fler positiva aspekter med det vi gör, som att erbjuda en större möjlighet till rörelse och hälsa, men även att ge ett socialt sammanhang till människor världen över. Tillsammans skapar vi minnen och vänner för livet.

Vad är airsoft?: Om oss
bottom of page