top of page

Soldat för en dag, som i ett dataspel fast på riktigt!

Uppdaterat: 7 mars 2022

Många av oss är väl bekanta i dataspelens fantastiska värld, men det är ju inte riktigt just "på riktigt". Tänk om man skulle kunna skapa en upplevelse som i ett dataspel fast använda sig själv istället för en mus och ett tangentbord? Du behöver faktiskt inte fundera eller fantisera om det utan det finns, kanske närmare och enklare än du tror!


Vi på Nordic Milsim i Stockholm arrangerar spel av Airsoft med upplevelsen i fokus. Vi tror starkt på att rörelse och gemenskap skapar lyckligare människor och kan man dessutom åstadkomma allt detta när man samtidigt har det väldigt roligt så bör man inte tveka!
Vad är Airsoft?

Airsoft är ett spel likt paintball där man använder Airsoftvapen eller i dagligt tal Soft Air Guns. Skillnaden mellan paintball och Airsoft är flera. Dels så lämnar Airsoftvapen ingen färgmarkering, vapnen skjuter längre, är mer pricksäkra, ser ut, väger och fungerar i mångt och mycket precis som den riktiga versionen. Det finns också en mängd olika modeller och nära sanningen är att finns det i den riktiga världens så finns det också en Airsoftversion.

Allmänt så går spelet ut på att slå ut sina motspelare men det finns en mängd annat som spelen hos oss på Nordic Milsim innehåller. Vi tar det till något mer än att bara skjuta plast på andra spelare, hos oss är det en upplevelse.


Olika spelsätt

Airsoft kan spelas på massa olika sätt, allt ifrån mindre spel som inte tar mer än 10-15 minuter, till spel som varar över flera dagar. Spelen skiljer sig såklart i mer än bara tiden, där längre spel i regel försöker simulera en riktig konflikt- Mil-Sim (military simulation).

På Nordic Milsim så har vi det mesta. Vi har dels möjligheten att erbjuda dig en egen upplevelse i slutet sällskap. Vi arrangerar även öppna spel där du kan komma och spela med flera andra samtidigt.


Mini-Milsim

De spel som är mest populära hos oss är våra "mini-milsim" på Räddningsskolan. Här så tar vi oss ann just uttrycket "Soldat för en dag" och skapar en upplevelse över det vanliga. Strid mellan byggnader i en uppbyggd stad, över höjder i skog, mellan skyttegravar eller bilkyrkogårdar. Handla själv i ensamhet och slå ut motståndare som en prickskytt gömd i det dolda eller agera tillsammans med andra, där din grupp framrycker medans andra understödjer dig med nedhållande eld ifrån en kulspruta. Lös uppdrag som att desarmera bomber, rädda gisslan gömd i en byggnad eller markera mål för artilleri. Här ligger upplevelsen i fokus, soldat för en dag!

Du kommer sedan hem till det vanliga livet lagom till middag men nu med ett leende på läpparna och en viss mängd träningsvärk. 

Krävs det någon erfarenhet?

Nej, det som krävs är att du har fyllt 18 år. På våra spel är det alltid flera som aldrig har spelat Airsoft tidigare och det tycker vi bara är superroligt! Vi har även utrustning för dig att hyra där du får med dig allt du behöver. Ta med dig ett glatt humör och var redo att träffa nya vänner. Har du några frågor så hjälper vi dig mer än gärna.


Vart anmäler jag mig?

Alla våra evenemang publicerar vi på vår hemsida under fliken kalender. Där kan du läsa mer om det specifika evenemanget och anmäla dig, du ska såklart ta med dig en kompis att dela upplevelsen med!

Vill du istället spela i ett slutet sällskap, kick-off, möhippa ja you name it! Kontakta oss via vår kontaktsida eller skriv i chatten på hemsidan så hjälper vi dig med det.


Vad tycker andra om Nordic Milsim?


Fabian: Dunder bana, har aldrig haft så roligt när det gäller aktiviteter!! Bra arrangörer, bra käk och bra hyrutrustning!!

Christian: Super fint ställe som drivs utav 3 eldsjälar, rekommenderas starkt


Patrik: Härlig bana med goa arrangörer. Helt klart en favorit!

Kartik: Great fun no matter the weather.. We spent two hours when it was -10°C. Was totally worth it.

Bartosz: Best airsoft place in Stockholm!

Lisa: Aldrig haft så roligt i hela mitt liv!


Välkommen!
841 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page