top of page

Nytt interaktivt spelsystem!Till i år så har vi beställt in Ares Alpha som vårt nya interaktiva spelsystem. Ares Alpha tillhandahåller olika produkter för att skapa ett djupare spel, Ares Alpha ger dina lagkamraters position i realtid, en hierarkisk kommandokedja, uppdragsuppdateringar från spelorganisatören samt överföring av information till ledarna på slagfältet. Funktioner

  • Realtidsspårning av dina lagkamrater

  • Se status för dina lagkamrater (döda/levande/sjukvårdare behövs/understöd)

  • Ta emot order från dina befälhavare / Skicka order till dina underordnade

  • Enklare navigering på slagfältet, beroende på dina lagkamraters position (minskar risken för vådaskjutning)

  • Uppdateringar i realtid om vilket lag som kontrollerar vilka delar på banan


Nordic Milsim strävar efter att förenkla och fördjupa din upplevelse som spelare. Vi har därför noggrant valt hur vi vill använda systemet under våra spel, för att inte göra detta till en huvudvärk. Vi är själva aktiva spelare inom Milsim-scenen och vi har stött på Ares Alpha flera gånger i andra arrangörers regi. Vi vet hur påfrestande det kan vara att behöva ha telefonen tillgänglig och aktiv under spel. Vi vet också att Ares Alpha är ett system med väldigt många funktioner, vilket lätt gör att det övergörs och överdrivs. Detta leder till att det inte längre blir ett system som hjälper er spelare utan istället blir en belastning. Därför kommer vi att bara använda systemet sparsamt och där vi ser att det faktiskt hjälper till.

Våra kontrollpunkter kommer vara uppkopplade via kartan. Det betyder att om du väljer att använda appen så kommer du kunna se vilket lag som kontrollerar punkten i realtid. Under våra Minimilsim så kommer du även kunna se placering av punkten på kartan samt lagens platser för re-spawn. Du kommer även kunna se poängställning för punkterna i realtid.

Det sista tillägget är att spelare kommer kunna köpa personliga ID-brickor för dessa punkter. Dessa spelare kommer då att kunna se sitt personliga bidrag till lagets poäng och vi kommer uppdatera en säsongs-scoreboard via vår hemsida.

Under våra renodlade Milsimspel så kommer punkternas position inte att visas, däremot kommer du fortfarande kunna se vilket lag som kontrollerar vilken punkt. Detta för att vi vill bibehålla vissa element av Milsim som vi fortfarande ser ett värde av och bidrar till känslan av osäkerhet och ovetande. Det kommer alltid vara möjligt att spela spelen utan att använda appen, eller ha egna personliga ID-brickor. Vanliga fysiska kartor kommer fortfarande att finnas tillgängligt och för er som inte deltar i systemet så kommer spelet i stort att vara oförändrat!


Ladda ner Ares Alpha appen

Android: Google Play

Apple: App Store


Läs mer om Ares Alpha: Klicka här98 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page