top of page
20220405_191205.png

OM

NM MILSIM

BAKGRUND

Efter att ha organiserat flera mindre event med milsim karaktär så spelades det första större spelet i början av Mars 2023. Ett fullbokat event på 60 spelare där varje sida slogs om att i slutändan stå som segrare för Radarhöjden "Ekon från främmande makt". Spelet blev en succé och efterföljaren kom redan samma år då under namnet "Curse Upon Iron".

Nu gör vi det vi tänkt på under en längre tid, nämligen arrangera ett längre event på vår hemmabana, Räddningsskolan!

Operation Fenrir is a go!

Fästpunkt 1
DSCF0857_edited.png

SPELET

Våra milsimspel strävar efter att ge alla deltagare en upplevelse utöver det vanliga. Spelen präglas starkt av realism där samarbete, pannben och taktik är avgörande för att varje spelare ska lyckas.
 

Spelen erbjuder en mängd olika typer av rekvisita som har en direkt påverkan på spelet. Detta kombineras också med uppdrag att lösa, utan att spelet styrs av en arrangör. Du som spelare har allt inflytande över hur spelet utvecklas, men också  vilken riktning kommande event tar utifrån det som tidigare hänt.

SPELIDÉ

För att på bästa sätt matcha din önskade spelupplevelse med hur spelet sen utformas så använder Nordic Milsim två verktyg för att dels få information om hur mycket du som spelare vill utmana dig själv fysiskt och psykiskt (hur nära verkligheten du vill komma). Dels för att du som spelare ska kunna välja en roll inom given fraktion som passar din spelstil och hur du vill slåss på slagfältet.

Den första kategorin (blå, grön och röd) så väljer du i din anmälan hur tufft du vill att spelet ska vara. Hur utmanande du vill att dina uppdrag ska vara och hur mycket vi ska pressa dig att fortsätta vidare trots att du är trött fysiskt och psykiskt. Detta tillkommer inte med några krav, men betänk att om du väljer en svår nivå så kommer dina uppdrag att utformas på så sätt och det går inte att backa under spelets gång. Du kan välja att avstå under spelet, men du kommer inte få nya lättare uppdrag. Detta då det helt enkelt inte går att planera uppdrag under spelets gång.

SE KATEGORIER HÄR

Den andra kategorin (enheter) så väljer du i din anmälan vilken enhet du vill porträttera. Varje enhet kommer med olika fördelar respektive nackdelar beroende på syftet med enheten och hur vi som arrangörer tänker att rollen ska fungera. LÄS NOGA om vad varje enhet innebär, vissa enheter kommer med specifika krav men också möjlighet till viss modifikation beroende på din preferens som spelare. Enheternas krav går under våra regler och det är inte möjligt att ändra din enhetstyp under spelets gång. Det är också fördelaktigt att du och ni inom ert lag bestämmer, tillsammans och i förväg, vilken enhet varje spelare ska spela som. Det ä tillåtet att spelare i samma lag/grupp väljer olika enheter, men överväg noga, det är inte alltid fördelaktigt att ni spelar som olika enheter! Alla enheter går under samma regler som regelverket uppger i övrigt, om det inte omnämns på något sätt under de specifika reglerna för varje enhet som beskrivs på enhets-sidan.

SE ENHETER HÄR

KATEGORIER

Vad förväntas av dig:

Ingenting. Kom som du är, spela efter bästa förmåga och ha kul. Stanna när du är trött och vila så mycket du behöver.

 

Exempel på uppdrag:

Fånga en flagga, bevaka en vägövergång, råna en bank eller leda ett överfall.

white_diff.png

ANVÄNDS EJ

blue_diff.png

Vad förväntas av dig:

Du förväntas följa order. Du är vanligtvis en del av en större enhet som fungerar som en viktig kugge i en större offensiv eller plan. Du får jobbet gjort, oavsett väderförhållanden eller tillfälligt obehag.

 

Exempel på uppdrag:

Anfall en stark punkt tillsammans med en annan grupp, bevaka ett föremål, svep ett område och rensa på fiender..

green_diff.png

Vad förväntas av dig:

Du förväntas lösa uppdrag med hög precision. Du opererar vanligtvis utan stöd, djupt bakom fiendens linjer och slår bara mot ett specifikt mål när tiden är rätt.

Exempel på uppdrag:

Sabotage, spaning, VIP-eliminering eller extraktion, störstrid & eldöverfall..

red_diff.png

Vad förväntas av dig:

Du förväntas lösa uppdrag med hög precision som kräver speciell planering och specialutrustning. Uppdragets karaktär är vanligtvis okonventionell eller mycket komplex.

 

Exempel på uppdrag:

Simma till en ö på natten medan du jagas av fienden. Klättra eller repellera ner från ett berg. Ligg vid en observationsplats en hel natt i iskall kyla eller i ett träsk omgivet av myggor..

DSC07730-PhotoRoom (1)_edited_edited.png
KATEGORIR MILQUEST

KONTROLLPUNKTER

Under flera event så kommer användandet av kontrollpunkter att genomföras. Kontrollpunkterna fungerar som fästespunkter för fraktionerna på spelfältet. Kontrollpunkter bidrar genom att fungera som försörjningsplatser för den fraktion som kontrollerar dem, samtidigt som det ger en överblick av hur fronten ligger.

Kontrollpunkter styrs genom system ifrån Ares Alpha där du som spelare kan se slagfältet uppdateras direkt i mobilen.

20220405_191205 (1).png

REKVISITA

För att ge eventen mer djup så används varierad rekvisita. Vi ser detta som grundläggande för att ge deltagarna i eventet en häftigare upplevelse.

All rekvisita är realistiskt utformad, fyller en funktion och kan oftast användas i spelet. Vi älskar saker som låter boom!

LAGBINDLAR

I dessa spel så finns det inga krav på att spelare använder armbindlar eller dylikt, syftandes till att visa lagtillhörighet. En spelare på ett spaningsuppdrag ska kunna förlita sig på sitt kamouflagesystem utan att begränsas i tvånget av att använda en bindel i en uttåtstickande färg.

 

Hur kan spelare då identifiera vän från fiende?

Vi begränsar istället vapentyper och kamouflagetyp, något vi ser som mer realistiskt. Däremot så är modern taktisk utrustning väldigt lik på de båda fraktionerna, samtidigt som mycket av utrustningen är precis densamma, som användandet av MultiCam. Vi ser det som en del av verkligheten och därmed också en del av spelet. Det är alltså något som varje spelare behöver beakta i sitt val av utrustning, hur man kommunicerar och håller samband med egna styrkor. Samtidigt så finns det ingenting som hindrar spelare från att använda ett eget identifieringssystem, så som bindlar, under eventet eller delar av eventet. Exempelvis inför ett större anfall.

bottom of page